Parhaat ostospaikat Chicagossa

mallKaupunki on ostosparatiisi, olit sitten aikeissa tehdä tasokkaita merkkituote hankintoja tai säästeliäitä ostoksia, kaikkea mahdollista mitä keksitkään tarvita on tarjolla. Kaupungin kuuluisin ostoskatu on Magnificent Mile, joka on pätkä Michigan avenueta. Katu tarjoaa lukuisia korkeatasoisia putiikkeja sekä tavarataloja, joiden isommat ostoskeskukset sijaitsevat kaupungin ulkopuolle. Suosittuja ovat esimerkiksi 900 N Michigan ja Water tower place. Magnificen Milella tulee vastaan kaikki merkkiliikkeet, Ralp Lauren, Louis Vuitton, Prada, Banana Republic ja lukemattomia muita. Jos olet kiinnostunut yksilöllisemmästä shoppailusta, kannattaa suunnistaa Lincoln squarelle. Moni Chicagoon tulija on kiinnostunut musiikkiin liittyvistä hankinnoista, kaupungissa on lukuisia vanhoja vinyyleitä myyviä levykauppoja, yksi hyvä paikka katsastaa tarjontaa on Wicker Parkin alue. River Northin alue lukeutuu ostoskeitaisiin, jonne kerääntyvät sisustuksesta kiinnostuneet, tarjolla on niin designia kuin taidettakin. River Northin alueella on Pohjois-Amerikan suurin taiteen ja designin myyntialue heti Manhattanin jälkeen, alue on kävelijäystävällinen ja sopii erinomaisesti myös ikkunaostoksien tekemiseen viehättävänä alueena.

Eurooppalaisille Pohjois-Amerikka on yleisesti ottaen edullinen ostoskohde. Moni palaakin lomalta kassit pullollaan vaatteita, kosmetiikkaa ja elektroniikkaa. Matkailijan kannattaa kuitenkin huomioida tullimääräykset ja verot suurempia ostoksia tehdessä.

Ostospaikat Top 5

 • North Michigan Avenue ja Oak street
  Oak-Street-Bebe1Merkkiliikkeiden keskittymä, jonne tullaan tekemään hinnakkaita ja laadukkaita ostoksia, alueelta on turha etsiä vintagea tai vaatteiden penkomisrekkejä. Ostoskatu alkaa Oak streetiltä ja jatkuu kohti etelää ja jokialuetta. Giorgio Armani, Louis Vuitton, Georg Jensen, American girl place ja lukuisia muita korkeatasoisia liikkeitä, joissa tuoksuu raha. Valikoitavana on laukkuja, lompakoita, vaatteita, koruja ja asusteita. Alueella on myös tavarataloja, joiden liikkeiden ja ravintoloiden määrä paljastuu kulkijalle usein vasta sisätiloissa, monet ulkoapäin pieneltä vaikuttavat liikkeet paljastuvatakin jopa koko kortelin kattaviksi, monikerroksisiksi tavarataloiksi. Kulmakunnalla on toki tarjottavaan hieman muutakin kuin pelkkää korkeantason huippumuotia, alueella on alusvaateliikkeitä, laaja ja hyvin varustettu urheilukauppa sekä lemmikkieläinliike, josta voi hankkia melkeinpä mitä vain omalle kissalle tai koiralle. Oak street on tunnettu huippusuunnittelijoiden liikkeistä kun taas Michigan avenuen pohjoisosa on hieman sekalaisempaa tavaratalojen aluetta. Oak streetin alue on kaupungin julkkisten ja rikkaiden ostospaikka, tänne kannattaa tulla vaikka vain kiertelemään, putiikit sijaitsevat kauniissa vanhoissa rakennuksissa ja tunnelma on mukavan kiireetön.

 

 • State street ja Loop
  state-streetState street on alue, joka tunnetaan kaupungin ensimmäisenä ostosalueena, ensimmäisen maailmansodan aikaan alueella sijaitsi useita tavarataloja ja niihin aikoihin parhaimmat ostokset tehtiin täällä. Michigan avenuen alue on jo aikaa sitten vienyt paikan parhaana ostosalueena mutta State streetillä on edelleen jotain käymisen arvoista ostoksia ajatellen. Kaupungin vanhin tavaratalo Macy’s joka tunnettiin aiemmin nimellä Marshall Field’s, moni kaupunkilainen kutsu tavarataloa edelleen sen entisellä nimellä, sen verran suuri sija paikalla on ollut paikallisten sydämessä. Macy’sin tavaratalo on ehdoton vetonaula eritysesti joulun ja kiitospäivän aikaan, tavaratalo noudattaa vanhoja perinteitä ja ikkunat sisustetaan upeasti kuten aina ennenkin eri aiheisin koristein. Monen kaupunkilaisen traditioihin kuuluukin Macy’sin juhlapyhien ikkunoiden näkeminen. Se on yksi maailman suurimpia tavarataloja ja valmistaa vanhalla reseptillä minttu-suklaa makeisia, joita moni kaupunkilainen ostaa mielellään juurikin juhliksi tai antaa lahjaksi. Alueella on myös muutamia liikkeitä, joissa on jatkuvat alet, tavara ei ole yleisesti ottaen laadukasta mutta hyvällä tuurilla on mahdollista tehdä löytöjä. Alue on kiireinen, varsinkin viikolla, koska se sijaitsee aivan Loopin kulmalla. Liikemiehet ja -naiset kansoittavat alueen katuja päiväaikaan. Alueella on Jeweller’s Row eli jalokivikaupan keskittymä, joka on mielenkiintoinen paikka käydä katsomassa kuinka ammattilaiset tutkivat kiviä silmä tarkkana.

 

 • River North
  river-northRiver North on alue taiteen ystäville. Vanhat punatiiliset varastorakennukset on muutettu trendikkäiksi loafteiksi, joiden uumenissa on taidegallerioita, taidestudioita ja näyttelytiloja, tarjolla on myös nykytaidetta ja uuden suuntauksen tekijöiden kappaleita. Chicagon maine taidekaupunkina on peräisin 1960-luvulta, jolloin kaupungin taide-elämää ravistelivat uuden aallon taiteilijat. Gallerioiden näyttely sesonkin käynnistyy yleensä syyskuussa mutta alue on otollista vierailulle myös kesäisin, erityisesti heinä-elokuussa, jolloin järjestetään Vision taidetapahtuma. Taiteen nälkäisten kannattaa tutustua gallerioiden näyttelyihin vierailemalla kaupungin matkailutoimistoissa tai nettisivulla joilta voi tarkistaa kaikkien gallerioiden tarkat ohjelmat ja ajankohdat.

 

 • Armitage avenue
  armitage-aveArmitagen alue on verrattain nuorta ostosalueena, se on syntynyt sinne tilauksesta kun nuoret, menestyneet kaupunkilaiset ovat muuttaneet alueen kivitaloihin. Vaikka alueella on varakkaiden leima, on sen ostostarjonta vaihtelevaa, niin hienostoalueelle tyypillisiä putiikkeja kuin yksilöllisiä tuotteita ja hyviä alennuksia. Armitagen alue on viehättävää seutua ja sen nuoria, tiedostavia asukkaita leimaa vahva yhteenkuuluvuuden henki, sen voi aistia alueella tuttavallisista tervehdyksistä ja yhdessä tekemisen hengestä. Putiikit ovat korkeatasoisia mutta mielenkiintoisia, kuten kaupungin oman suunnittelijan Cyntia Rowleyn kauppa, mielenkiintoinen lahjatavaraliike Art Effect tai hienojen lemmikkien liike Barker&Meowsky. Hyviä löytöjä varten kannattaa tutustua seuraaviin liikkeisiin:
 • Lori’s Designer shoes
 • Mc Shane’s Exchange
 • Fox’s
 • The Second child

 

 • Wicker Park
  DSC_9633Alue on ehdoton hipstereiden mekka, kaupan on vintagea, vaatteita, antiikkia ja keräilytavaraa, koruja, hippitavaraa sekä lahjatavaraa, vaikka alueella onkin vahva boheeminen ilmapiiri, on se tehnyt itsensä jo tunnetuksi ja hinnat ovat nousussa. Ränsistyneen näköisten kauppojen vanhan tavaran hintalaput saattavat siis ällistyttää edullisia hintoja etsivän shoppailijan. Wicker parkin alueelta on kuitenkin helppo tehdä ostoksia, jotka ovat taatusti uniikkeja ja löytää tuliaisia, joita tuskin on myynnissä kotimaassa. Alue itsessään on jo nähtävyys, putiikkien lisäksi katuja reunustavat lukuisat kahvilat ja ravintolat. Wicker parkin vaateliikkeet ovat tunnettuja ostospaikkoja naisten tasa-arvoa puolustavien keskuudessa, tarjonta vaihtelee tyylikkäistä kaupunkiasusteista seksikkäisiin iltavetimiin.