Matkustaminen Chicagoon

plan1Chicago sijaitsee keskellä Pohjois-Amerikkaa ja sinne on helppo matkustaa joka puolelta. Chicagossa on kaksi kansainvälistä lentokenttää, kuusi ensimmäisen luokan junaraidetta, runsaasti moottoriteitä, jotka risteilevät kaupunkiin eri ilmansuunnilta. Chicagon O’Haren lentokenttä on yksi maailman kiireisimmistä kentistä ja se sijaitsee 27 kilometriä kaupungin ulkopuolella. Chicagon kenttä on yksi maan risteysasemia, joista syötetään jatkoyhteyksiä. O’Haren asema listattiin vuonna 2006 maailman kiireisimmäksi, se on myös United Airlinesin tärkein keskittymä ja American Airlinesin toiseksi tärkein keskittymä.

airport-chicagoO’Hare palvelee vuosittain noin 67 miljoonaa asiakasta yli 200 eri lentokohteesta. Se koostuu viidestä eri terminaalista, jotka jakautuvat kotimaan- ja ulkomaanpuoliin. Lentokentän lähellä on runsaasti hotelleja, erityisesti jatkoyhteysien takia jatkaville asiakkaille, joille kaupungin ruuhkasta lentokentälle saapuminen, erityisesti aamuaikaan olisi ongelmallista. O’Haren lentokentällä on hyvä palvelutaso, alueella on runsaasti ravintoloita, joissa voin nauttia Chicagon ja Amerikan omia herkkuja, loistavat ostosmahdollisuudet ja matkailijoita helpottamaan niin infopiste kuin muutkin tärkeät palvelut kuten taksit, autonvuokraus ja lääkäri. Lentokentällä on myös oma kylpylä- ja rentoutumiskeskus, jossa voi harrastaa joogaa tai nauttia vaikkapa hierontapalveluista lentojen vaihdon yhteydessä.

Midwaysin lentokenttä sijaitsee lähempänä keskustaa, 16 kilometrin päässä. Se on pienempi ja lennolle lähtö sujuu usein nopeammin kuin suurella O’Harella. Pienillä kentillä myöhästymisien mahdollisuuskin on usein vähäisempi. Midwaylle operoivat seuraavat lentoyhtiöt:

  • Delta
  • Frontier
  • Porter
  • Southwest
  • Sun Country
  • Volaris

Chicagoon on helppoa saapua autolla maan eri puolilta. Kaupungin ulkopuolella 3 ajotunnin sektorilla asuu noin 20 miljoonaa asukasta, joista osa saapuu kaupunkiin päivittäin tai toisinaan työn puolesta. Parkkipaikan etsiminen erityisesti keskustasta voi olla hankalaa sillä miljoonakaupungissa kärsitään parkkitilan puutteesta, jos kuitenkin liikut kaupungissa autolla, voit tarkistaa parkkipaikat ja parkkitilanteen hyvän karttapalvelun avulla.

bus2Jos olet aikeissa saapua Chicagoon bussilla, on yksi Pohjois-Afrikan alueen laajimpia palveluita tarjoava Greyhound Lines Inc., se kuljettaa asiakkaita 3800 eri kohteeseen ja lähtöjä päivittäin kertyy huikeat 13 000. Chicagossa yhtiöllä on 5 pistettä, kaksi ympärivuoden palvelevaa asemaa, 20 kaupunkiin on valittavana Express-linja. Tämän hetken yksi suosituimpia bussiyhtiöitä on Megabus.com, joka on ensimmäinen halpa bussiyhtiö, joka myy lippunsa internetin kautta, tarjoushinnat ovat toisinaan tietyille reiteille vain dollarin!

Alueen junaliikenteestä vastaa pääosin Amtrak ja muutamia linjoja Southern Shore Line. Lähteviä ja saapuvia junia on yli 50 päivittäin.

finnair2Suomesta Chicagoon voi tulla useampien lentoyhtiöiden lennoilla, tarjontaa on runsaasti, niin reittejä kuin suoratkin lennot, ensi kesänä Finnair lentää suoraan monipuoliseen kaupunkiin, joka tarjoaa erityisesti kesäkuukausina paljon tapahtumia. Kesän lennot ovat osa yhteistyöhanketta, joka toteutetaan Pohjois-Afrikan lennoilla. Reitiltä odotetaan suoraan Chicagoon lentäviä sekä risteysasemalta muihinkin kohteisiin jatkavia. Suoralla lennolla Chicagoon lentää noin 9,5 tunnissa, suosittu lentoyhteys Lontoon kautta pidentää matkaa yleensä muutamalla tunnilla, riippuen vaihtoajasta. Lentohinnat Chicagoon vaihtelevat ajankohdan mukaan 800–1300 euroon. Kesäaikana kaupunki on suosittu kohde monille matkailijoille sekä sääolosuhteiden että runsaiden tapahtumien takia. Hyvillä lentoyhteyksillä kaupunki sopii kohteeksi vaikkapa vain pidennetyksi viikonlopuksi, hyvän kulttuuri- ja viihdetoiminnan omaava kaupunki viihdyttää matkailijoita ihan jokaisena vuoden päivänä.

Chicagon matkailutoimisto palvelee sinne saapuvia asiakkaita. Tarjolla on karttoja, esitteitä ja paljon tietoa kaupungista ja sen hetkisistä tapahtumista. Matkailutoimistoja on kaksi:

  • Chicago water works visitor information center – tämä on kaupungin pää matkailutoimisto ja se sijaitsee Magnificen milessa, historiallisessa Pumpkin stationilla. Tarjolla on valtava määrä ilmaista materiaalia ja piste, jossa on mahdollista ostaa edullisia lippuja teatteriin.
  • Chicago cultural center visitor information center. Kulttuurikeskus on jo itsessään käymisen arvoinen paikka, se on keskeisellä paikalla ja sen yhteydessä toimiva matkailutoimisto jakaa esitteitä ja vinkkejä kaupunkiin saapuville.