Chicagon yöelämä

club1Chicagon yö kutsuu musiikilla ja yökerhoilla, joiden tunnelma vaihtelee bisnesväen suosimista hienoista paikoista underground-paikkoihin. Chicagon yöelämä viekoittelee ja hurmaa vaativimmankin bilehileen. Chicago on musiikin keskus, niin Amerikan kuin koko maailman mittapuun mukaan. Musiikkipiireissä se on tunnettu yhtenä kovimpina jazz- ja bluesklubien kehtona. Chicagon jazz-klubit ovat kuuluisia ja niiden perässä kaupunkiin tullaan kauempaakin, Chicagossa on vuosisatojen aikana syntynyt oma musiikinlaji, johon on yhdistynyt siirtolaisuus niin kaukomailta kuin kotimaastakin ja Chicagon kaupungin oma historia. Chicagon hämyinen historia ruumiillistuu monissa nykyisissäkin musiikkiklubeissa, Al Capone, gangsterit ja 30-luvun sikarinhajun voi melkein tuntea astuessaan kaupungin musiikkipesiin, jossa musiikinrakastajat kohtaavat.

music-festivalOn kuitenkin muistettava, että Chicago on pyristellyt menneistä ajoista nykyaikaan, kaupunkiin jossa kohtaavat bisnes, huippuarkkitehtuuri ja kulttuurit. Sen mukana on tullut paljon uutta, kuten uudet musiikkisuuntaukset. Kaupungin musiikkifestivaalit ovat hyvä esimerkki tästä, monilla festareilla soi indie, rap ja hiphop. Musiikista kiinnostuvien kannattaa siis katsastaa maan suurimpiin festareihin lukeutuvat, Lollapalooza ja Pitchfork Music Festival.

Chicagon yöelämässä voi tanssia aamuun asti ja nauttia tasokkaista baareista ja niiden tarjonnasta. Chicagossa kohtaat yhdet maailman huippu baarimikoista sekä näiden loihtimat cocktailit. Chicago tarjoaa huikean määrän drinkkibaareja ja onhan sillä omat panimonsa, Ch distilleryn vodka ja Kovalin viski, joiden panimoille on mahdollista päästä kierrokselle. Cq lehti valitsi kaupungin vuoden 2014 parhaimmaksi kaupungiksi baarien osalta.

Oluen ystävää kaupunki muistaa loistavilla pienpanimoillaan, Goose Island, Piece ja Revolution Brewing ovat kaikki kokeilemisen arvoisia, jokaisella on omat myymälänsä keskikaupungilla ja paikallisia oluita kannattaa tiedustella myös pubeista. Suositeltavia oluttupia ovat ainakin The map room, Hopleaf ja Local option. Chicago on myös stand up komedian mekka, kannattaa tutustua oman matkailuajankohdan tarjontaan. Paikallisilla estraadeilla ovat vierailleet esimerkiksi John Belushi ja Tina Frey.

Chicagon yöelämän Top 6

 • The Revolution Brewing
  revolution-brewingChicagon oma panimo ja ehdoton tutustumispaikka oluen ystäville, täällä maistellaan kansainvälisiä sekä paikallisia oluita, unohtamatta oman panimon erikoisuuksia. Brewbar on vanhaan varastohalliin remontoitu tunnelmallinen baari, jossa panimon tunnelma on läsnä lämpimän ja rennon sisustuksen avulla. Panimolla on myös keittiö ja tarjolla laadukkaista raaka-aineista rakennettuja annoksia niin liha- kuin kasvisruuankin ystäville. Paikanpäällä on mahdollisuus osallistua panimokierrokselle, jossa nähdään kuinka oluen valmistus, alkuvaiheiden jälkeen aina pullotukseen asti, tehdään. Panimo sijaitsee väkeä kuhisevalla, Loqan squarella. Panimon valikoimassa on vuosittain noin 50 eri olutlaatua ja uusia kehitellään jatkuvasti. Se on avattu vuonna 2010 ja toiminnot ovat laajentuneet vuosittain, kaikki sai alkunsa intohimoisten oluen ystävien ideoinnista jo 1995 mutta pitkä matka kuljettiin kehittelytyön, varojenkeruun ja rakennuksen kunnostuksen saralla ennen avajaisia.

 

 • The Violet hour
  violet-hourViolet hour on korkeatasoinen cocktail-baari, jonne on pukeutumiskoodi. Tänne ei savuta lippiksessä tai tennareissa. Paikan cocktailit ovat saaneet kiitosta, samoin tyylikäs sisustus ja henkilökunta, jonka pukeutuminen on hienostunutta ja palvelu korkeatasoista. Violet hour on rentoutumispaikka, jossa matkapuhelimat on sammutettava. Cocktailbaarin pyyntö onkin, ettei kukan tuo mukanaan vierasta, jota ei olisi valmis esittelemään vanhemmilleen sunnuntai lounaalla. Baarin taustamusiikki on todellakin taustamusiikkia eikä sen ole tarkoitus häiritä keskustelua, se ei kuitenkaan ole huonoa musiikkia vaan tarkkaan valikoitua, hyvänmaun elektroa, ihan kuten kaikki muukin Violet hourissa. Tämä on paikka drinkkien ystäville, jotka nauttivat henkilökunnan ammattitaidosta ja huomioimisesta.

 

 • The Underground
  the-undergroundTämän hetken kuumin yökerho Chicagossa on monien mukaan The Underground, joka on remontoitu äskettäin. Sen tuloksena sen tilat lähes kaksinkertaistuivat ja audiotaso parani entisestään. Asiakkaille luvataan nyt korkeatasoista yökerhokokemusta, jossa jokaista kohdellaan VIP-henkilönä. Paikka on myös se iltaelämän kohde, jossa juhlivat paikalliset julkkikset, viikonloppuisin juhlaväen seassa näkyy niin elokuva- kuin musiikkimaailmankin tähtiä. The Underground on valittu maailman seksikkäimmäksi yökerhoksi Cosmopolitan-lehdessä ja Playboy nimesi sen Amerikan Top kymppiin yökerhojen osalta.

 

 • Roof at the wit
  roof-at-the-witChicagon keskustan trendikäs kattobaari, josta on mahtavat näköalat. Paikan sisustus on pitkälti lasia ja maisemat mahtavat kaikkina vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoina. Se on jaettu neljään osaan, joista kaikki poikkeavat hieman toisistaan. Patio on terassiosa, josta on huikeat näköalat 27.kerroksesta yli kaupungin, Living room on nimensäkin mukaisesti tunnelmallinen ja viihtyisä sisätila, josta on myös huikeat näköalat. Hangover on puoli, jossa on sekä sisä- että ulkotilat, pieniä viihtyisiä pöytäryhmiä pienemmille ryhmille. Loft on sohvista ja isoista pöydistä koostuva yleinen hengailu alue, jossa on helppo tehdä tuttavuutta ja viettää iltaa. Roof at the wit on moderni, korkeista huoneista ja lasista koostuva kattobaari, jossa on kuitenkin kotoisa tunnelma, tunnelmaa lisää takka ja iloinen henkilökunta. Keittiö on auki iltaan asti, joten terassiravintolaan kokoonnutaan myös syömään, sijainti on ihanteellisesti Loopissa eli ydinkeskustassa.

 

 • Beauty bar
  beauty-barBeauty bar on sisustettu 60-luvun kauneussalongin henkeen, asiakastuoleina toimivat kampaamon tuolit ja sisustuksessa on hauska kitchimäinen leima. Viikolla musiikki on melko rauhallista ja tanssilattialla killuu hauskoja discopalloja, viikonloppuna meno on vauhdikkaampaa kun tiskijukat pyöräyttävät koneisiin rajumpaa teknoa ja elektroa. Beauty bar on ketju, jolla on yökerhot New Yorkissa, Portlandissa, San Franciskossa sekä Austinissa. Bilekaupunki Chicago olikin luonnollinen laajentumispaikka menestyneelle konseptille.

 

 • Spybar
  spybarRiver Northin alueella sijaitseva kellariklubi soittaa iskevää teknoa ja tunnelma on sopivan hämyinen, Spybarissa käy soittamassa usein maineikkaita House-, Tekno- ja elektromusiikin tiskijukkia. Kuuluisa Rolling Stones -lehti on kehunut paikkaa loistavaksi sekoitukseksi korkeatasoista klubbailua ja intiimiä baaritunnelmaa. Spybar on avattu jo 1995 ja se vetää edelleen väkeä uumeniinsa hyvän tunnelman ansiosta.