Chicagon parhaat ravintolat

tavernita-600-400Yksi kaupungin parhaimpia puolia on monipuolinen ravintolatarjonta. Kaupungin amerikkalainen pikaruokatarjonta tutustuttaa matkailijan taatusti herkkuihin, joissa ei rasvaa ja kaloreita pihtailla. Tiesitkö, että pikaruokaketju Mc Donalds on saanut alkunsa Chicagosta? Eri etniset väestönryhmät ovat rakentaneet kaupunkiin omat erikoisuutensa mukanaan tuomien vaikutteiden avulla. Kaupungin ei tarvitse häpeillä korkeatasoisen fine-dininginkaan puolesta sillä kaupunki on maan yksi kolmesta kaupungista, jolla on oma Michelin opas. Kaupungille on listattu 19 Michelin tähdellä varustettua ravintolaa ja 64 Bip Gourmand -listalle nostettua ruokapaikkaa. Kaupunki on myös kuuluisa ruokakulttuuriin liittyvistä kursseista ja opinahjoistaan.

chicago_hob2Suuren muuttoaallon mukana etelästä Chicagoon kotiutui muutakin kuin Blues ja Jazz, nimittäin southern food eli eteläisten alueiden ruokakulttuuri. Monissa tapauksissa puhutaan myös soul foodista, joka oli etelästä lähteneiden vaatimattomista aineksista valmistamaa kotiruokaa. Raaka-aineina toimivat usein kana, maissi, sianliha, rasva, riisi, siirappi, okra ja pavut sekä bataatti. Ruokakulttuurin keskeisimpiä asioita oli ruuanvalmistus grillaamalla. Yksi parhaiten tunnettuja ruokia on grillattu kana, jonka kerrokset on huolellisesti paistettu ja koko komeus kuorrutettu mausteisella marinaadilla. Alussa kanaruokaa tarjoavien ruoka levisi mustien asuttamilla asuinalueilla mutta myöhemmin se vakiintui alueen vakioruuaksi myös muualla. Chicagossa kannattaa tutustua etnisten ravintoloiden kirjoon, jokaisella alueella on jotain annettavaa ruokamaailmaan. Kaupunginosista kannattaa pitää mielessä ainakin Greektown, Chinatown ja Chathamin soulfood. Kaupungista saa huokeaa ja hyvää lähi-idän ruokaa, korealaista sekä kaakkois-Aasian keittiöiden herkkuja. Edustettuna on erikoisempiakin keittiöitä kuten ghanalainen, ruotsalainen ja nigerialainen.

Under the TableKaupungin tarjonta korkeatasoisten ravintoloiden puolelta on hyvä mutta todellinen erikoisuus ovat sen huolella vaalitut alueelle tyypilliset pikaruokapaikat ja maahanmuuttajien perintönä saapuneet ravintolat kuten puolalaiset vanhanajan kuppilat, alueen omat erikoisuudet, unohtamatta tietenkään soulfoodia. Kulinaristin kannattaa suunnata kulkunsa downtown alueen ulkopuolelle, ainakin jos haluaa tavoitella kaupungille ominaista ruokakulttuurin ilmapiiriä. Chicagossa tapahtuu koko ajan jotain, niin myös ravintolamaailmassa, underground-paikat, pop-up ravintolat ja uudet trendikkäät paikat ovat taatusti chicagolaisten huulilla, kannattaa siis kysellä suosituksia paikallisilta. Mistä saa parhaimmat hot dogit, entä pizzat? Mikä paikka on sen hetken hottis ja missä kannattaa tutustua huikeisiin makuelämyksiin.

pizzaYksi kaupungin ehdottomista erikoisuuksista on deep-dish pizza eli kaupungin tyylillä tehty täytetty pizza, jonka syöminen on taatusti sottaista mutta kenen tahansa chicagolaisen taatusti suosittelema makuelämys. Kaupunki on kuuluisa muistakin pizzoistaan, joten italaialaisten lättyjen ystävää se ei taatusti jätä kylmäksi. Kaupungin hodarit ovat maankuuluja ja niiden makuelämyksellä on varmasti jotain tekemistä alueelle muuttaneiden makkarasta kuuluisien kansakuntien, kuten Puolan ja Saksan, kanssa. Chicagon hot dog on kuumien koirien aatelia, makkara on kunnon lihaisaa tavaraa, sämpylä laadukas ja lisukkeet sisältävät relissiä, sinappia, tomaattia, sipulia ja chiliä. Kaupungin täytetyt sämpylät ovat myös suosittuja ja ne täytetään yleensä italialaistyylisellä lihalla tai leikkeleillä.

Chicagon parhaimmat ravintolat – Top 7

  • Inside Momotaro [HANDOUT]Momotaro – Momotaro on ollut vuoden 2014 suosituimpia ravintoloita, massiivinen japanilainen ravintola tarjoilee japanilaista barbeque -ruokaa sekä huikeita sushiannoksia. Sen keittiö on vertaansa vailla sillä kokit ovat hankkineet koulutuksensa japanilaisen keittiön mestareilta Japanista. Ruoka on upeaa käsityötä ja palvelu henkilökohtaista ja kehuja saanutta.

 

  • tete1Tete Charcuterie – Ravintola sijaitsee yhdellä kaupungin trendikkäimmistä alueista, joka aikoinaan toimi varastotilana teollisuuden tarpeisiin. Ravintola sijaitsee vanhassa tehdasrakennuksessa ja sen luotsaajat luottavat itäeurooppalaiseen ruokakulttuuriin uudella twistillä. Lista koostuu erilaisista liharuuista, eri ruokakulttuureista, lihapateita, Pekingin ankkaa ja taidokkaita maisteluaterioita

 

  • 42-grams42 Grams – Ravintola on undeground-maailmasta kuuluisuuteen rynnistänyt ja paikkansa kaupungin ravintolaskenessä lunastanut. Ruokailu itsessään on kokeilu, sillä asiakkaat istuvat ison pöydän äärellä, samalla seuraten kokin ja tämän tiimin työskentelyä. Ravintolan henki ovat sen omistajakaksikko, pariskunta Bickelhaupt ja Welsh. Bickelhauptin kokeilevasta keittiöstä marssitetaan kekseliäitä annoksia, joiden esittelijänä toimii Welsh. Kokeileva keittiö tarjoaa molekyyliruokaa ja muita erikoisuuksia, talon drinkit ovat myös saaneet kehuja.

 

  • vitoandnicksVito and Nick’s – Todellinen uranuurtaja mitä tulee pizzoihin. Ravintola on avattu 1950-luvulla ja tarjolla on sisialaista pizzaa, se on perheyritys, joka luottaa hyviin raaka-aineisiin ja valmistusmenetelmiin. Ravintolan omistajan mukaan heidän pizzaa ei kuljeteta kotiin sillä laatu takaa asiakkaiden saapuvan heidän luo, aina uudelleen. Pizzat valmistetaan omalla salaisella taikinareseptillä, korkealuokkaisista tomaateista, makkarasta, hyvästä juustosta ja muista raaka-aineista, joiden on todettu toimivan jo yli 50 vuoden ajan. Ravintola on kohtuuhintainen ja taatusti jokaisen italialaisen pizzan ystävän kohtaamispaikka.

 

  • ll Barbakan – Jo yli 23 vuotta toiminut puolalainen ravintola on kaupungin parhaimpiin lukeutuva puolalainen. Sen menu on vaikuttavan laaja ja ravintola sijaitsee mukavasti puolalaisen kulmakunnan keskeisellä paikalla. Sisustus on aistillinen mutta yksinkertainen. Listalla on edustettuna puolalaisen ruokakulttuurin hienouksia, suolaisia ja makeita piirakoita, kaaliruokia, puolalaisia perinteisiä keittoja ja hienoja annoksia porsaanlihasta lisukkeineen.

 

  • ada-stAda St. – Adaa on kuvailtu barstaurantiksi, hyvien drinkkien ja loistavien alkupalojen vuoksi, ravintolassa on tarjolla pientä purtavaa, joka on hiottu huippuunsa. Romanttinen paikka tarjoilee erikoisia ja huikeita makuelämyksiä pieniltä lautasilta, se on paikka, jossa väki nauttii coctaileja pienten, taidokkaiden ruokalajien kera.

 

  • parachute Parachute – Ravintola on sekoitus aistillisia korealaisia makuja ja amerikkalaista kotiruokaa, jonka takaa löytyy parivaljakko Johnny Clark ja Beverly Kim. Menu on iloinen yllätys niin korealaisen ruuan ystävälle kuin sitä vähemmin tuntevalle, ruoka on maukasta ja se esittelee korealaisen keittiön helmiä kuten Bi bim bap, amerikkalaisella otteella.